Een plastic vliegengordijn inkorten?

Heb je een vliegengordijn gekocht met linten in plastic, maar zijn ze te lang? Maak je geen zorgen, want het vormt doorgaans weinig problemen om plastic deurlinten in te korten. Bij de ideale lengte hangt het ongeveer 1 cm van de grond. Hieronder lees je al onze tips over het inkorten van een plastic vliegengordijnen.

Hoe kan je dunne plastic deurlinten inkorten?

Het inkorten van vliegengordijn met plastic linten is vrij eenvoudig. Zijn de plastic deurlinten dun? Dan kan je ze gemakkelijk op maat knippen met een scherpe schaar. Knip een lint af op de gewenste lengte en gebruik het afknipte stuk als maatstaf om de andere linten op gelijke hoogte netjes af te knippen. Een andere manier is de linten afmeten met een lat en telkens een streepje zetten waar het lint afgeknipt moet worden. De meest eenvoudige manier om te werken is wanneer je het vliegengordijn op de grond legt.

Hoe kan je een vliegengordijn met dikke plastic linten inkorten?

Zijn de plastic deurlinten van een dikkere kwaliteit of heb je een vliegengordijn met gedraaide structuur? Ook dan is het mogelijk om ze op maat te knippen. Bij deze dikkere plastic linten is het mogelijk dat een gewone keukenschaar niet scherp genoeg is om de linten mooi recht af te knippen. Gebruik in dat geval bij voorkeur een professionele schaar of een breekmes om de linten keurig af te snijden.

Wanneer kort je het best een pastic vliegengordijn in?

Deurlinten in pvc kan je best altijd eerst laten ‘uithangen’ voordat je ze inkort. Wanneer je ze uitpakt hangen de linten namelijk niet onmiddellijk volledig recht omwille van de verpakking waar ze hebben ingezeten. Hang de linten dus eerst een paar dagen omhoog zodat de zwaartekracht zijn werk kan doen. Zie je dat alle deurlinten keurig recht hangen? Dan mag je beginnen knippen!