Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Mollen verjagen

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina

Mollenklem, mollenval of mollenverjager? Alles om mollen te bestrijden!

Een mol spotten is erg moeilijk, maar de molshopen kan je helaas niet missen. Ga tijdig de mollen verjagen, want per uur graaft een mol ongeveer vier meter aan gangen of zelfs meer... Een nachtmerrie voor elke tuinliefhebber! Zo gaat je tuin er dus al snel uitzien als een maanlandschap. Laat het niet zover komen en zorg voor een effectieve mollenbestrijding! 

Mollenklem plaatsen

Door een mollenklem te plaatsen, bestrijd je de mol snel en definitief. Het plaatsen van een mollenklem vraagt enige handigheid, maar is zeer doeltreffend als je het juist doet. Er zijn een paar algemene stappen bij het plaatsen van de klem. Ga eerst op zoek naar een verse molshoop, verwijder de bovengrondse aarde en plaats de klem in een geschikte hoofdingang. Gebruik één mollenklem indien je te maken hebt met een schuine gang. Is de mollengang horizontaal? Dan gebruik je best twee mollenklemmen. Na het plaatsen van de klem, dien je het gat weer zorgvuldig af te dekken. Mollen zijn misschien wel blind, maar ze kunnen nog steeds donker en licht onderscheiden. Heel belangrijk dus als je wilt dat de klem effectief werkt! Loop hierna niet meer rond op deze plek, want mollen mijden plaatsen met veel trillingen of geluid. Na 1 à 2 dagen kan je controleren op een vangst. Indien je na 4 dagen nog niets hebt gevangen, kan je best de mollenklem verplaatsen naar een andere gang. Onze mollenklemmen komen steeds met een uitgebreide handleiding zodat je ze zeker op de juiste manier plaatst. 

Mollen verjagen

Je kan ervoor kiezen om de mol te verjagen uit je tuin en dus te laten leven. Een veelgebruikte methode is door middel van een mollenverjager dat trillingen opwekt. Mollen houden er niet van om vaak met trillingen geconfronteerd te worden. Is dit wel het geval gaan ze zich al snel verplaatsen. De mollenverjager van BSI kan tot wel 1200m2 tuin mollenvrij houden! Een andere diervriendelijke manier om mollen te bestrijden, is met bepaalde geuren. Geurcapsules met looksap zorgen ervoor dat mollen meteen op de vlucht slaan. Eén geurcapsule werkt maar liefst 3 tot 4 maanden! Verspreid er een aantal in de molshopen en in de rest van je tuin. Bovendien zijn de geurcapsules niet schadelijk voor kinderen of huisdieren.

Mollen levend vangen

Een andere milieuvriendelijke én diervriendelijke manier om komaf te maken met mollen, is de mol levend vangen. Met een mollenval kan je de mol vangen en nadien ergens (ver weg van je tuin!) weer loslaten. De mollenval van BSI is een buisvormige val met aluminium kleppen. De mol duwt tijdens het graven de klep van de koker open. Daarna valt de klep dicht en zit de mol in de val. Via de gleuf bovenaan kan je controleren of de buit al gevangen is. Controleer wel regelmatig de val, zodat de mol niet alsnog bezwijkt onder de stress of het gebrek aan eten en drinken. 

 

 

Kunnen we jou helpen?

Helpdesk