Toggle Nav
Winkelwagen

Slakken bestrijden

11 producten

Van hoog naar laag sorteren

11 producten

per pagina

Slakken in de tuin? Bestrijd ze snel!

Slakken bestrijden is een noodzakelijk karwei als je opmerkt dat ze gulzig van de jonge, groene plantjes in je tuin aan het vreten zijn. Slakken laten je planten achter als gatenkaas, wat voor vele tuiniers een grote bron van ergernis is! Gelukkig zijn er heel wat doeltreffende manieren om slakken te bestrijden zoals slakkenkorrels en slakkenvallen. Laat je tuin geen slagveld worden en onderneem actie!

Slakken in de tuin

In de lente gaan de volwassen slakken die de vorst hebben overleefd weer op pad. Dat betekent helaas ook dat ze hun honger gaan stillen met frisse groene blaadjes of nieuwe zaadjes die je net had gepland. Je zal vooral de strijd moeten opnemen tegen naaktslakken, want deze soort slakken brengt de meeste schade toe. Denk vooral niet dat ze weg zijn, omdat je ze overdag niet kan zien! Naaktslakken zijn namelijk vooral 's avonds en 's nachts actief, want ze kunnen niet tegen de felle zon. Bovendien leggen slakken veel eitjes en is een jonge slak na twee maanden al volwassen, waarop zij ook weer eitjes gaan leggen. Daarom is het belangrijk om al vroeg in het voorjaar te beginnen met slakken bestrijden om een slakkenplaag te voorkomen. Ga zeker preventief aan de slag als je al eerder last hebt gehad van slakken in de tuin of als je planten hebt die gevoelig zijn voor slakkenvraat zoals hosta’s en verschillende slasoorten. 

Slakkenkorrels

Met strooikorrels tegen slakken kan je snel en effectief slakken bestrijden. Door het ruwere oppervlak van de korrels worden de slakken tegengehouden. Verdeel de strooikorrels gelijkmatig rond de planten die je wilt beschermen en je zal zien dat de slakken er niet over kruipen. Er zijn ook slakkenkorrels die je kan strooien in je moes- en siertuin om je gewassen te beschermen. Wie graag biologische slakkenkorrels gebruikt, kan bijvoorbeeld aan de slag met Edialux Bio Slakkenkorrels. Dit middel tegen slakken is een ecologisch alternatief voor het bestrijden van slakken. Het ijzerfosfaat in de korrels komt van nature voor in de bodem en is dus 100% biologisch afbreekbaar. De korrels bevatten een lokstof waardoor slakken het opeten en daarna verdrogen.

Slakkenval

Met een slakkenval kan je de slakken aantrekken via een bepaalde lokstof. Vul de slakkenval eerst met slakkenlokstof en water en plaats ze in een kuiltje in de grond zodat de slakken er gemakkelijk bij kunnen. Dit is een duurzame manier om slakken te bestrijden, want je kan de val gemakkelijk ledigen en hergebruiken. Heb je een grote tuin of last van een slakkenplaag? Dan plaats je best verschillende slakkenvallen die je verspreidt over de hele tuin.

 

 

Helpdesk