Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Producten 1-24 van 439

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 439

per pagina

Onkruid, mos of groene aanslag? Verwijder het snel en effectief!

Vooral na de winter kan je tuin er wat onverzorgd bijliggen. Door de donkere en vochtige dagen hebben mossen, algen en schimmels welig kunnen tieren. Overal waar je kijkt ligt een vuil, groen laagje over, maar ook onkruid en plantenziekten doen je mooie tuin helemaal verwaarloosd lijken. Hoog tijd voor een frisse tuin, die klaar is voor het zomerzonnetje!

 

Groene aanslagreiniger

Groene aanslagreiniger zorgt ervoor dat het groene, vieze laagje op je terras, tuinmeubels of oprit verdwijnt als sneeuw voor de zon, zonder grote inspanningen te moeten leveren! Een groene aanslagreiniger zoals de MOSA ontmosser of BSI Green Kill gebruik je best wanneer het al even droog is en er niet meteen regen verwacht wordt. Zo kan het product goed in de ondergrond inwerken. Verdun het concentraat met water en vernevel het met een drukspuit. De behandelde oppervlakte kan je na enkele dagen afspoelen met water en al de groenaanslag is verdwenen. Gebruik een speciale groene aanslagreiniger voor houten ondergronden als je je houten terras of tuinmeubels onder handen wil nemen, zonder het te beschadigen.

 

Mos verwijderen

Mos verwijderen dat oprukt in je gazon kan een lastig karwei zijn. Meteen na de winter is het mos al volop in opmars, maar is het nog te koud voor gras om te groeien. Het beste wat je dus kan doen is snel handelen met bijvoorbeeld een wateroplosbaar poeder zoals de Edialux Moscide, dat het mosprobleem aanpakt op langere termijn. Mos op het dak kan je met de hogedrukreiniger neerwaarts wegspoelen, daarna behandel je het dak met een ontmosser. Je kan er ook voor kiezen om omgekeerd te werken.

Korstmos bestrijden kan een erg hardnekkig en vuil werkje zijn. Het is aan te raden om allereerst even de grootste stukken korstmos te verwijderen met een metalen voegborsteltje. Wanneer je de grootste stukken hebt verwijderd, kan je aan de slag met de mosbestrijding. Mogeton van Edialux is één van de weinige middelen dat effect heeft op levermos in het gazon en grasvelden! 

 

Onkruidverdelgers

Onkruid kan zich gemakkelijk nestelen tussen de voegen van tegels en klinkers. Wanneer je dit onkruid gaat bestrijden, is het belangrijk dat je een verdelgingsmiddel kiest dat géén vlekken maakt op een ondergrond van steen of hout. De meeste onkruidverdelgers zijn verkrijgbaar in de vorm van concentraat dat je nog moet verdunnen, maar je kan ook kiezen voor een gebruiksklare spray voor een gelokaliseerde toepassing. 

Een onkruidverdelger zoals de Dicotex Garden maakt komaf met onkruid zoals paardenbloem, distels en netels waardoor je tuin weer verzorgd is. Een gifvrij alternatief is het onkruid verbranden. De hitte van een onkruidbrander zoals de Thermo Kill dringt tot diep in de wortels van het onkruid, waardoor het uiteindelijk volledig afsterft. Een onkruidtrekker is een handige, snelle en milieuvriendelijke manier om het grotere onkruid in je tuin te verwijderen. Het neemt ook de wortel mee, waardoor het onkruid niet meer zal teruggroeien. 

 

Plantenverzorging

Met insecticiden kan je op een doeltreffende manier ongewenste insecten in de tuin bestrijden zoals rupsen, mieren, larven en bladluizen. Conserve Garden is een ecologische insecticide die goed werkt om de schade te beperken van vretende en zuigende insecten zoals rupsen, bladluizen en kevers. Met Pychlorex Garden bestrijd je bodeminsecten zoals engerlingen en emelten die zorgen voor bruine en kale plekken in het gazon. 

Plantenziektes kunnen je tuin ontsieren, maar ook je groenten en fruit aantasten. Met een fungicide kan je onder meer roest, witziekte en bladvlekkenziekte op sierplanten, groenten en fruitbomen bestrijden én voorkomen. Gebruik Cuprex Garden om de kieming voor te zijn van ziekten zoals valse meeldauw, aardappelziekte en taksterfte. Buxusziekte is een hardnekkige schimmel die je kan bestrijden met Fungazol Buxus.

 

Kunnen we jou helpen?