Toggle Nav
Winkelwagen

Tips & tricks

 1. Parketvloer schoonmaken? 5 tips!

  Parketvloer schoonmaken? 5 tips!

  Ben jij de trotse eigenaar van een authentiek houten parket? Dan wil je je vloer vast en zeker zo goed mogelijk onderhouden en beschermen tegen vlekken en krassen. Deze 5 tips helpen je alvast om zo goed mogelijk zorg te dragen voor je parket!

  Lees meer »
 2. Vlekken uit parket krijgen: 5 producttips!

  Vlekken uit parket krijgen: 5 producttips!

  Hoewel je heel wat vlekken kan verwijderen met de Rubio Monocoat Universal Soap zijn er nog een aantal vlekverwijderaars op de markt bedoeld om specifieke vlekken te verwijderen. Is de vlek te diep in het hout gedrongen? Dan is de laatste optie om het parket plaatselijk op te schuren en vervolgens opnieuw te oliën. Maar voor het zover is, is het zeker de moeite waard om de vlek aan te pakken met een specifiek reinigingsproduct van Rubio!

  Lees meer »
 3. Hoe reinig ik mijn parket na de eerste keer oliebehandeling?

  Hoe reinig ik mijn parket na de eerste keer oliebehandeling?

  Heb jij je parket net behandeld met een (kleur)olie? Wanneer het parket voor de eerste keer is behandeld met een (al dan niet gekleurde) olie gelden er nog andere regels dan bij het wekelijkse onderhoud. Wanneer je je aan volgende regeltjes houdt, kan je jarenlang genieten van je parket.

  Lees meer »
 4. Hoe warm ik een warmtekussen op van Fashy?

  Hoe warm ik een warmtekussen op van Fashy?

  Het Duitse topmerk Fashy heeft een enorm aanbod aan warmtekussens en knuffels. De vulling kan bestaan uit kersenpitten, koolzaad of druivenpitjes. Daarnaast zijn de meeste warmtekussens voorzien van een leuke hoes. Dit kan een effen hoes zijn of een hoes in de vorm van een knuffel. Onafhankelijk van de vulling of type hoes geldt onderstaande stappenplan om je Fashy warmtekussen veilig op te warmen.

  Lees meer »
 5. Hoe een vogelhuisje ophangen? 5 tips!

  Hoe een vogelhuisje ophangen? 5 tips!

  In de vroege lente gaan tuinvogels op zoek naar geschikte plaats om hun nest te maken. Door ontbossing en verstedelijking zijn er de laatste jaren echter steeds meer natuurlijke broedplaatsen verdwenen. Gelukkig helpt het plaatsen van een vogelhuisje voor een veilige broedplaats. Wil je graag één of meerdere nestkastjes in je tuin plaatsen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan helpen we je graag op weg met onderstaande tips voor het ophangen van een vogelhuisje!

  Lees meer »
 6. Wat zijn de voordelen van een telescoopladder?

  Wat zijn de voordelen van een telescoopladder?

  Een telescopische ladder heeft verschillende voordelen. Aangezien je dit type ladder helemaal kan inschuiven kan je hem compact vervoeren en opbergen. Geen grote bestelbus meer nodig! Bovendien bevestig je de ladder op verschillende hoogtes. Alle ladders zijn goedgekeurd volgens de strengste Europese veiligheidsvoorschriften en dus uitermate veilig in gebruik. Dit maakt een uitschuifbare ladder geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik.

  Lees meer »
 7. Buxusmot preventief bestrijden

  Buxusmot preventief bestrijden

  De buxusrups zorgt al jaren voor ernstige vraatschade aan onze prachtige buxusstruiken. Is jouw buxus nog gespaard gebleven, maar weet je dat de buxusmot in jouw regio is gesignaleerd? Volg dan volgende stappen om de buxusmot preventief te bestrijden.

  Lees meer »
 8. Een hulzen vliegengordijn inkorten?

  Een hulzen vliegengordijn inkorten?

  Heb je een hulzen vliegengordijn gekocht, maar valt het te lang voor jouw deuropening? Bekijk dan of het mogelijk is om het vliegengordijn in te korten door er een aantal hulzen af te halen. Een te lang vliegengordijn oogt immers niet zo mooi en bovendien heb je het gevaar dat je erover struikelt. De ideale afstand tussen de vloer en het vliegengordijn is ongeveer 1 cm

  Lees meer »
 9. Een plastic vliegengordijn inkorten?

  Een plastic vliegengordijn inkorten?

  Heb je een vliegengordijn gekocht met linten in plastic, maar zijn ze te lang? Maak je geen zorgen, want het vormt doorgaans weinig problemen om plastic deurlinten in te korten. Bij de ideale lengte hangt het ongeveer 1 cm van de grond. Lees hier al onze tips over het inkorten van een plastic vliegengordijn.

  Lees meer »
 10. Wanneer zonnepanelen schoonmaken? 5 cruciale momenten!

  Wanneer zonnepanelen schoonmaken? 5 cruciale momenten!

  Zonnepanelen zijn erg populair de laatste jaren en terecht! Ze wekken groene energie op en op termijn bespaar je veel energiekosten! Gemiddeld is het rendement van zonnepanelen rond de 3%. Om dit rendement te behouden, moet je de zonnepanelen goed onderhouden. Gebruik een telescoopsteel met een geschikte borstel voor zonnepanelen om je panelen schoon te borstelen of wassen. Op volgende momenten kan je het best je zonnepanelen schoonmaken.

  Lees meer »

Kunnen we jou helpen?

Helpdesk