Toggle Nav
Winkelwagen

Dierenoverlast

Producten 1-24 van 33

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 33

Pagina
per pagina

Vogels of steenmarters verjagen? Ontdek onze oplossingen!

Dieren kunnen ons favoriete gezelschap zijn, maar sommige dieren zien we liever niet in onze tuin door de overlast die ze veroorzaken. Zo kunnen duiven een ware plaag zijn en alles bevuilen met uitwerpselen, halen katten je prachtige bloementuin overhoop en vernielen vogels je oogst... Er zijn gelukkig heel wat methoden die je kan toepassen om deze overlast te bestrijden, zonder dat de dieren moeten lijden!

Duiven verjagen

Eén enkele duif zal niet voor veel problemen zorgen, maar meestal zijn ze met te veel waardoor ze voor overlast zorgen. Ze veroorzaken vooral hinder door hun uitwerpselen. Het bevuilen van auto’s kan zelfs de lak permanent beschadigen als je het niet snel genoeg afwast! Duivenpinnen op je dak, balkon of vensterbanken houden de duiven en andere vogels weg. Het is een populaire manier om duiven op een afstand te houden, omdat het effectief werkt en duurzaam is! 

Vogels verjagen

Als je met veel zorg en toewijding je moestuin en boomgaard onderhoudt, is het normaal dat je gek wordt wanneer je je oogst verliest aan een bende hongerige vogels. Daarnaast zijn hun vele uitwerpselen vies en onhygiënisch. Je kan vogels lokaal afschrikken met vogelwering zoals reflecterende linten. Door de glinsteringen blijven vogels - maar ook andere wilde dieren zoals konijnen - op een veilige afstand. 

Vogels verjagen met ultrasoon geluid is één van de nieuwste methodes op de markt. De geluidsgolven van deze vogelverjager houden alle soorten vogels zoals meeuwen, duiven en kraaien op een afstand. Gebruik het toestel op het terras, balkon of net onder het dak. De ongewenste vogels zullen wegvliegen, waardoor je geen last meer hebt van vuile uitwerpselen en ze zullen ook geen nesten meer maken op de plaatsen binnen het gehoorbereik van het toestel.

Honden en katten uit de tuin houden

Hoewel honden en katten onze favoriete huisdieren zijn, kunnen ze voor anderen ook overlast betekenen. Zo woelen katten vaak in de aarde om hun behoefte te kunnen doen. In een bos of weiland maakt dit niet zoveel uit, maar in je bloembakken of moestuin kan dit erg ongewenst gedrag zijn. Honden zijn eveneens fervente gravers en dat kan voor serieuze gaten en beschadiging in de tuin zorgen. Om nog maar te zwijgen van de rosse vlekken als honden urineren op je gras. 

Een kattenverjager - ook wel kattenschrik genoemd -  bevat strooikorrels met een geur die katten haten. De geur heeft geen effect op honden, waardoor het een handig product is als je zelf een hond hebt. Voor honden is er eveneens een hondenverjager met een bepaalde geur om ze op afstand te houden. Je kan ook kiezen voor een middel dat effectief is tegen katten en honden. Kies hierbij liefst voor een 100% natuurlijk product zoals een spray op basis van chilipeper. Sproei het product op de voorwerpen en plaatsen waar de katten of honden mee in contact komen, zoals vuilbakken, omheiningen of zaaibedden. Effectief én diervriendelijk!

Verjagen van steenmarters, konijnen en andere wilde dieren

Wilde dieren zoals konijnen en steenmarters kunnen eveneens voor veel overlast zorgen. De steenmarter komt de laatste jaren steeds meer voor. Ondanks dat ze er erg lief uitzien, kunnen ze helaas ook wel wat schade berokkenen zoals het stuk knagen van autokabels en het roven van kippeneieren. Konijnen afweren kan dan weer noodzakelijk zijn als ze voor vraatschade zorgen in je moestuin.

Een handig middel om van verschillende soorten dieren af te raken is de dierenverjager ‘Water-Stop’ van BSI. Dit toestel detecteert dieren met een bewegingssensor en schrikt ze af door middel van lichtflitsen en waterstralen. Het heeft verschillende instellingen zoals de afstand van de waterstralen, het bereik van de sensor en het automatisch aan- en uitzetten. De ‘Water-Stop’ is een populair toestel omdat het effectief dieren op een afstand houdt zonder leed te veroorzaken. 

Helpdesk