Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Chloortabletten & ontsmetting

Chloor doe je in het water voor je gaat zwemmen. De chloor zorgt ervoor dat je kunt genieten van een verfrissende plons in het water zonder dat de algengroei of bacteriën je lastig vallen.

Producten 1-24 van 25

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 25

Pagina
per pagina

Ontsmet je zwembadwater met chloor!

Chloor is noodzakelijk als ontsmettingsmiddel tegen bacteriën en om algengroei tegen te gaan. Het is de meest gebruikte manier om zwembadwater proper en helder te houden. Let er wel op dat ook de pH waarde van je zwembad goed is, want pas dan zal chloor doeltreffend werken. Met zwembad testers of zwembad teststrips kan je zowel de pH waarde als het chloorgehalte van je zwembad meten. Zorg ervoor dat het chloorgehalte ligt tussen 1 en 2 ppm en geniet van je propere zwembad!

Chloortabletten

Langwerkende chloortabletten gebruik je na een chloorshock om het chloorniveau constant op peil te houden. Corrigeer altijd eerst de pH-waarde naar waarden die liggen tussen de 7,2 en 7,6 vooraleer je chloor toevoegt. Doe je dit niet dan zou dit de werking van het chloor kunnen belemmeren. Langwerkend chloor wordt gemaakt in de vorm van tabletten, omdat deze het product langzamer afgeven. De chloortabletten lossen traag op wanneer het in contact komt met water en zorgen voor een gelijkmatige afgifte van chloor. Ze zijn kalkvrij en hebben geen vloed op de pH-waarde van het water. De werking van de tabletten is gemiddeld twee weken, waarna je ze moet vervangen. Bewaar ze steeds op een droge plek en houd de verpakking goed dicht. 

Chloor

Snelwerkend chloorgranulaat is een snelle behandeling om je zwembadwater gebruiksklaar te maken. De sneloplossende werking geeft je zwembad een chloorshock. Snelwerkend chloor is verkrijgbaar in een poederachtig granulaat, omdat deze samenstelling sneller oplost in het water. Laat het één uur circuleren en wacht daarna minstens zes uur voordat je gaat zwemmen.

Chloordrijver 

Langwerkende chloortabletten doe je in een chloordrijver. Dit is een drijvende plastic behuizing waarin je de tabletten kan voorzien en zorgt ervoor dat je zwembad continu ontsmet wordt. De chloordrijver zorgt ervoor dat chloor geleidelijk vrijkomt en verhindert dat er fysiek contact is met de chloortabletten. Met de verstelbare opening kan je het vrijkomen van de chloor versnellen of vertragen. 

 

 

Kunnen we jou helpen?