Toggle Nav
Winkelwagen

Zwembad onderhoud

Producten 1-24 van 40

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina

Zwembad onderhoudsproducten

Ben je nog op zoek naar schoonmaakmiddelen om je zwembad klaar te maken voor heerlijke zomerse dagen? Of wil je net je zwembad voorbereiden op een koude winter? Bij MarketOnWeb vind je alles wat je nodig hebt!  

Zwembad zomerklaar maken

Na de winter zal je zwembadwater niet meteen gebruiksklaar zijn. Dat zie je meteen zien als je het zeil opheft en het groene, troebele water aantreft. Gelukkig maak je het zwembadwater in enkele stappen zomerklaar:

Stap 1: Je zwembad zomerklaar maken begint met de pH-waarde te bepalen met teststrips voor zwembadwater. Liggen de pH-waarden niet tussen de 7,0 en 7,6? Dan moet je de pH verhogen of de pH verlagen. De pH verhoger als pH verlager zijn zowel verkrijgbaar in vloeibaar als poedervormig product. Alleen als de pH-waarde correct is, zullen de andere chemicaliën hun werk kunnen doen. 

Stap 2: Nadat je de pH-waarde op peil hebt gebracht, is het de beurt aan chloor. Chloor is onmisbaar in het zwembadwater, want het doodt de bacteriën en algen. Het zwembadwater wordt zo ontsmet waardoor je geen infecties oploopt. Idealiter ligt het chloorgehalte tussen 1 en 2 ppm. Voor een snelle ontsmetting gebruik je chloorshock, die een ‘shockbehandeling’ aan het water geeft. Om je zwembadwater te onderhouden, gebruik je ofwel chloortabletten ofwel een lagere dosis chloorshock.

Stap 3: Is je zwembad gevuld met leidingwater? Dan is de kans groot dat er te veel kalk in het water zit. De kalk kan zich afzetten op de zwembadwanden en -randen en kan het water troebel maken. Meet eerst het kalkgehalte en indien het te hoog is, voeg je wat zwembad ontkalker toe aan het water.  

Tip! Helemaal handig is de BSI Start Set, waarin je alle noodzakelijke producten terugvindt om je zwembad weer op te starten na de winter.

Zwembad winterklaar maken

Wanneer de temperaturen beginnen te zakken en de winter in aantocht is, wordt het tijd om het zwembad winterklaar te maken. Je zwembad winterklaar maken heeft namelijk erg veel voordelen zoals flink besparen op water, na de winter hoef je je zwembad niet leeg te maken om te reinigen en hierdoor blijven de wanden ondersteund waardoor je geen kans hebt op invallende zwembadwanden. Schep eerst bladeren, insecten en andere grote verontreinigingen weg met een schepnet, stofzuig het zwembad en reinig je filters. Dien daarna Winterproof toe, waardoor je water in goede staat blijft tot het voorjaar. Indien gewenst kan je nog een laatste keer chloorshock en Cristal Clear toevoegen. 

Het zwembad onderhouden

Om een goede hygiëne van het zwembad te garanderen, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Door gebruik komen er verschillende verontreinigingen in het water terecht zoals zonnebrandcrème, stuifmeel en insecten. Hierdoor zal zich langs de waterlijn een vieze, donkere lijn vormen. Om dit schoon te maken laat je het zwembadwater een beetje zakken, breng je een schoonmaakproduct  in gelvorm aan zoals Waterline Cleaner waardoor het niet in het water druppelt en maak je het schoon met een borsteltje en een doek. Daarnaast kan je kleine verontreinigingen wegfilteren met een vlokmiddel. Dat zorgt ervoor dat minuscule deeltjes die niet gefilterd kunnen worden bijeen vlokken en zo gemakkelijk gefilterd of opgeschept kunnen worden. 

De zwembadfilter reinigen

De zwembadfilter is een essentieel onderdeel om je zwembad perfect schoon te houden. Het is logisch dat een vuile of verstopte filter geen goed werk kan leveren en bijgevolg je zwembadwater ook niet kan zuiveren van verontreinigingen. Een zandfilter reinig je met Sand Filter Cleaner en een patroonfilter met Filter Cleaner. Doe dit gemiddeld 2 à 3 keer per jaar om een verminderde werking te voorkomen.

  

Helpdesk