Kruipende insecten

Kruipende insecten

Producten 1-24 van 135

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. bsi-biokill-spinnen-insecticide-2,5-L-navuller-insecticide-spray
  Bio Kill Spin Weg 2,5 L
  € 45,50
 2. bsi-bio-kill-kleermot-huisstofmijt-bedwants-bestrijden-geurloos-vlekt-niet-omgevingsspray-huisideren-teken-vlooien-behandeling
  Bio Kill Kleermot - Huisstofmijt - Bedwants, 500 ml
  € 14,50
  Waardering:
  100%
  (1)
 3. mieren-bestrijden-edialux-fastion-insect-mierenpoeder-mierennesten-400-g
  Fastion Mierenpoeder, Edialux - 400 g
  € 16,95
  Waardering:
  100%
  (1)
 4. edialux-colzasect-siertuin-insecten-bladluizen-rozen-200-ml-concentraat
  Colzasect Siertuin Edialux, 200 ml
  € 14,95

Producten 1-24 van 135

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kruipende insecten bestrijden

Mieren bestrijden

In de winter houden mieren zich schuil in hun nest, maar van zodra de zon begint te schijnen in het voorjaar worden ook de mieren weer actief. Mieren zijn insecten die in kolonie leven, dus waar er één mier is, zijn er sowieso honderden! Ze zijn niet altijd storend, maar een mierenkolonie in je gazon kan zorgen voor kleine zandhoopjes waardoor je grasmat wordt beschadigd. Bovendien kan er een invasie van mieren plaatsvinden in je huis als je niet oplet. Snel ingrijpen is dus de boodschap! 

Bio Kill is een biologisch middel om mieren te bestrijden. Breng de insecticide aan in de spleten en kieren waar de mieren zich bevinden en na enkele dagen heb je er geen last meer van. De mieren lopen namelijk door het product en nemen het mee met hun pootjes naar de kolonie waardoor die helemaal wordt uitgeroeid. De mierenlokdoos is een klassieke oplossing die gelijkaardig werkt. De mieren lopen door het doosjes en nemen zo het gif mee naar hun nest. Bij een lokdoosje heb je het voordeel dat kinderen of huisdieren het poeder niet kunnen aanraken.

Zilvervisjes bestrijden

Zilvisjes komen vooral voor op plekken waar de luchtvochtigheid hoog is zoals de badkamer of het toilet, maar ze kunnen ook in de keukenkastjes voorkomen. In het Vlaams wordt het zilvervisje ook wel eens suikergast genoemd. Een goede hygiëne is niet voldoende om ze te bestrijden, omdat ze vaak tussen muren en spleten verblijven. Zilvervisjes komen vaak voor in nieuwbouwwoningen omdat de bezetting nog lang vocht afgeeft, waardoor er een hogere luchtvochtigheid ontstaat. Verlucht daarom regelmatig en wacht eventueel met het plaatsen van behang of tapijt. 

Aangezien zilvervisjes zich vooral ’s nachts laten zien, kan het moeilijk zijn om ze rechtstreeks te bestrijden. Daarnaast zijn ze moeilijk te vangen, want ze glippen vliegensvlug weg. Een goede oplossing hiervoor zijn kleefvallen met lokstof die de zilvervisjes aantrekt. Plaats ze in de badkamer of waar je de zilvervisjes hebt aangetroffen en de kleefval doet de rest! Weet je waar ze zich schuilhouden? Dan kan je in de spleet of kier een ecologische insecticide aanbrengen zoals Insectosec om ze te bestrijden.

Spinnen bestrijden

Spinnen doen op zich niet zoveel kwaad, en zijn ongevaarlijk. Meer zelfs, ze kunnen erg nuttig zijn! Muggen, vliegen en motten staan bij spinnen dagelijks op het menu, waardoor deze insecten minder zullen voorkomen in huis. Desondanks hebben we liever geen vuil huis vol met spinnenwebben en stof niet. En toegeven, niet iedereen wil dat het huis vol spinnen zit. Een spinnetje hier en daar kunnen we nog wel verdragen, maar wat als er een nest uitbreekt of er in elke hoek van de kamer een spinnenweb hangt? Dat zien we liever niet gebeuren. 

Je kan ervoor kiezen om de spin te vangen en weer buiten te zetten, maar hiermee kan je spin al snel beschadigen en bovendien is de kans groot dat ze een spleet of kier vinden waardoor ze gewoon weer naar binnen wandelt. Bio Kill heeft een uiterst effectieve insecticide om spinnen te bestrijden (nummer 1 bij Test-Aankoop!). Je kan het op de spin zelf gebruiken of preventief in de hoeken en donkere plekken spuiten, want heeft een nawerking van maar liefst 8 weken! De overgebleven spinnenwebben aan het plafond kan je nadien met een ragebol verwijderen.

Spint bestrijden

Spint is de benaming voor een infectie die mijten veroorzaken op planten. Deze zeer kleine spintmijten zijn zo groot als een speldenkop, waardoor je ze maar moeilijk kan zien. Het probleem is dat spint de cellen van de plant leegzuigen, waardoor de plant al snel wordt aangetast. Spint treedt vooral op onder warme, droge omstandigheden, maar vanaf eind augustus gaan de mijten stilaan in overwintering. Een veelvoorkomende soort is de bonenspintmijt of rode spintmijt, die onder meer sperziebonen, aardbeien en pruimen aantast.

Als je een aantasting ontdekt, kan je best zo snel mogelijk het beschadigde deel verwijderen. Behandel daarna de plant met een ecologisch en doeltreffend bestrijdingsmiddel tegen spint zoals de Sun Spray Garden. Deze insecticide legt een ondoordringbare film over de insecten en larven waardoor ze meteen stikken. Zo blijven je planten en gewassen gespaard!