Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Schoffels & tuinhakken

11 producten

Van hoog naar laag sorteren

11 producten

per pagina

Hakken en schoffels

Op zoek naar goed gereedschap om in de tuin te werken? Bij MarketOnWeb vind je alle soorten tuingereedschap van topmerken zoals Polet en De Pypere. Stuk voor stuk producten die een leven lang meegaan! Ken jij het verschil tussen een hak en schoffel? Wel, het blad van een hak is naar achteren gericht en het blad van een schoffel naar voren. Hierdoor trek je de hak naar je toe en de schoffel duw je in de grond. Hakken werkt daarom erg goed op zwaardere grond.

Tuinhakken

Een tuinhak - ook wel landhak genoemd - leent zich perfect om de grond te verluchten, harde grond los te maken en onkruid te wieden. Dankzij de smalle vorm van de hak voorkom je dat de wortels van naburige planten geraakt worden. Daarnaast is het erg eenvoudig om met de tuinhak groeven trekken, zaadjes te planten en de grond weer te egaliseren. 

Wil je harde grond omwoelen? Gebruik dan de beugelhak van De Pypere! De hak is voorzien van een scherpe beugel uit gehard staal waarmee je vlot doorheen een harde ondergrond snijdt. De boog zorgt ervoor dat de plantjes rondom niet beschadigd worden.

Schoffels

Door te schoffelen ploeg je de grond los, wat de opname van water en voedingsstoffen bevordert. Bovendien is schoffelen nog steeds een veelgebruikte methode om zaadonkruiden (alsemambrosia, gewone melkdistel, kleine brandnetel,...) te verwijderen. Wortelonkruiden kan je met de schoffel uitduwen of afhakken, maar om het onkruid uit te putten zal je dit waarschijnlijk vaker moeten herhalen.

Er zijn schoffels met een gebogen blad, recht blad of een puntvormig blad. De beste schoffels hebben gesmeed blad. Een hiltsteel - waarbij het handvat dwars staat ten opzicht van de steel - komt voornamelijk voor bij schoffels, omdat dit de beweging vergemakkelijkt. Verder kan je ook kiezen voor een schoffel met een holle glasvezelsteel, die tot wel 3 keer sterker is dan elke houten variant!

De U-schoffel is een nieuw type schoffel met een U-vormig blad, waardoor er verschillende toepassingsmogelijkheden zijn. De punt heeft een korte inkeping, waarmee je bijvoorbeeld paardenbloemen of ander onkruid met penwortel verwijdert. Wil je een grotere oppervlakte schoffelen? De wielschoffel van Polet - ook wel eens rolschoffel of duwschoffel genoemd - beschikt over een wiel dat je kan besturen, waardoor het schoffelen slechts een minimale inspanning vergt!

Houwelen

Met een (pik)houweel (met lange steel) bewerk je eenvoudig de bodem tussen dichtbegroeide planten. Langs de ene kant heeft de houweel een platte kant met een aangescherpte snede, langs de andere kant een scherpe punt. Dit maakt de houweel ideaal voor een waaier aan verschillende tuinklusjes zoals hakken, wieden, de grond verluchten, groeven trekken en de grond weer egaliseren.


Kunnen we jou helpen?