Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Waterkwaliteit

Producten 1-24 van 59

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina

Zwembadwater schoonhouden? Eenvoudiger dan je denkt!

De kwaliteit van je zwembadwater is erg belangrijk voor zowel je eigen gezondheid als de staat van het zwembad. Gelukkig kom je met de juiste producten al een heel eind! Wil je proper en hygiënisch zwembadwater, maar weet je niet waar te beginnen? Een zwembad onderhoudsset zoals de BSI Start Set bevat waarschijnlijk alle producten die je nodig hebt in één handige set. Laat die warme dagen en pool parties nu maar komen!

 

pH-waarde zwembad

Is de pH-waarde van je zwembad te hoog? Bij een te hoge pH-waarde zal de chloor niet goed meer werken en kan kalk het water troebel maken. Regen- en putwater hebben vaak een te lage zuurtegraad en zijn dan ook vaak de boosdoener. Zorg ervoor dat je zwembadwater weer gezond wordt door een pH-verlager te gebruiken. Let wel op dat je de juiste dosis gebruikt.

Meet je een lage pH-waarde in je zwembad? Dan zullen je ogen en huid sneller geïrriteerd geraken en krijgen de liners en metalen componenten van het zwembad het zwaar te verduren. Handig om te weten is dat leidingwater vaak een te hoge pH-waarde heeft. Indien je een te lage zuurtegraad hebt vastgesteld, is het aan te raden om een pH-verhoger te gebruiken.

Zoals je merkt kan een te hoge of een te lage zuurtegraad je zwembadwater heel wat minder aangenaam maken. De pH-verhogers en verlagers zijn verkrijgbaar in poeder of in vloeibare vorm. Met een digitale pH-meter of zwembad teststrips meet je de zuurtegraad van je zwembadwater. De ideale pH ligt tussen 7,0 en 7,6.

Een voldoende hoge alkaliniteit zal de pH-waarde stabieler houden en minder laten schommelen nadat je hebt gezwommen of na hevige regenval bijvoorbeeld. Met Alkalinity Up verhoog je de alkaliniteit van je zwembad. Het werkt dus als een soort buffer tegen plotselinge veranderingen in de pH-waarde. 

 

Kristalhelder zwembadwater

Vul je je zwembad met leidingwater? Dan is de kans groot dat er te veel kalk in je zwembadwater zit. Hoe harder het water, hoe meer kalkaanslag zich zal vastzetten op de wanden, filters en installaties. De hardheid (kalk) kan het water troebel en grijzig maken. Meet de hardheid van het water met zwembad teststrips en gebruik BSI Calc Free om de kalkafzetting tegen te gaan. Daarnaast zijn er nog veel andere factoren die beïnvloeden hoe helder je water is, zoals het aantal mensen die erin zwemmen en de frequentie, hoge temperaturen of zware onweersbuien. Cristal Clear van BSI zal je wekelijkse onderhoudsbeurt ondersteunen en maakt het water weer kristalhelder. 

 

Vlokmiddel zwembad

Blijft je water toch wat troebel ondanks het gebruik van chloor en andere producten? De fijnste, vuile deeltjes zijn soms moeilijk weg te filteren, maar een vlokmiddel kan hiervoor de oplossing zijn. De BSI Micro Floc of BSI Floc Socks doen de kleinste deeltjes vuil aan elkaar klitten tot ze ‘vlokken’ vormen en door de filter tegengehouden kunnen worden. 

 

Zwembad zonder chloor

Zoek je ontsmetting voor een klein plonsbad of kinderbad zonder chloor? De BSI Mini Pool Net bevat geen chloor en is een all-in-one product voor kleinere zwembadjes zonder filter. Na toepassing behoudt het water gedurende 4 à 6 dagen zijn goede kwaliteit. Wil je je chloorverbruik verminderen? De OXY-Pool & Spa is een shockbehandeling voor zwembadwater en vernietigt organische verontreiniging zoals zonnecrème, oliën en urine. Het vervangt chloor niet, maar vermindert het wel met de helft. 

 

Zwembad winterklaar maken

Door je zwembadwater te laten 'overwinteren' bespaar je flink wat water, moet je geen leeg bad reinigen en is je zwembad vlugger zwem-klaar! Wanneer de temperatuur onder 15°C zakt, zuig dan eerst de bodem proper en filter 8 uur om het water volledig helder te krijgen. Gebruik daarna BSI Winter Proof. Dit zal ervoor zorgen dat het water goed blijft tot in het voorjaar. Gebruik een ijsvrijhouder om je zwembad te beschermen tijdens vorstperiodes.

 

Kunnen we jou helpen?

Helpdesk