Toggle Nav
Winkelwagen

Metaalreinigers

Producten 1-24 van 26

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina

De beste reinigers voor aluminium, koper of zilver!

Zilverpoets

Zilver is een edelmetaal dat na verloop van tijd zwart kan uitslaan. Hoe komt dat toch? Wel, wanneer zilver in aanraking komt met waterstofsulfide (zwavel) zal het oxideren waardoor het zwart uitslaat. Zwavel is een stof die overal in de lucht zit, dus oxideren is een natuurlijk proces waar je eigenlijk niet veel tegen kan beginnen. Wat je wel kan doen is vermijden dat het zilver rechtstreeks in contact komt met bepaalde materialen waarin zwavel voorkomt zoals rubber, wol of latex. Gelukkig laat je met zilverpoets je zilveren voorwerpen zoals sieraden, kandelaars of bestek weer blinken als nieuw. Het grote voordeel van een goede zilverpoets is dat je niet alleen je zilveren voorwerpen perfect schoonmaakt, maar het geeft ze ook een buffer tegen water en vuil. 

Koperpoets

Koper is een prachtig materiaal dat de laatste tijd erg aan populairiteit wint. In het interieur zien we steeds vaker voorwerpen als kookpotten, bekers, kandelaars en kranen in koper opduiken. Koper kan eveneens aangetast worden door oxidatie. Blink je koper weer op met koperpoets, laat het product even inwerken en reinig daarna met een doek of spons die zeker geen krassen maakt. Het uitwrijven zorgt er ook voor dat het koper opnieuw mooi glanst. Gebruik koperpoets liever niet aan de binnenkant van een pot of pan waarin je nog eten gaat klaarmaken. Voor sierpannen kan het uiteraard geen kwaad, maar het opwarmen van de pot kan mogelijks giftige stoffen vrijlaten in het voedsel. Bovendien is de pot vanbinnen vaak vervaardigd uit een ander materiaal en hoef je dit dus niet te poetsen met koperpoets.

Roestvlekken verwijderen

Roestvlekken worden veroorzaakt door verschillende materialen en voorwerpen. Meststoffen en mosbestrijders zijn meer dan eens de oorzaak van vervelende roestvlekken. Ze worden kwistig over het gazon uitgestrooid, maar we vergeten hierbij dat ze op het terras voor roestvlekken zorgen. Op de plaats waar roestende voorwerpen staan zoals een metalen gieter kunnen roestvlekken ontstaan op de stenen ondergrond. Dit zijn hardnekkige vlekken die je zonder schoonmaakproduct maar moeilijk wegkrijgt. Bovendien wil je liever niet aan de slag gaan met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes, want die bevatten vaak te veel zuren en tasten zo de ondergrond aan. Gebruik daarom een roestverwijderaar om de vlekken te verwijderen, want dit product bevat geen zuren en tast zodoende je stenen vloer of tegels niet aan.

Inox en aluminium reinigen

Voor aluminium voorwerpen bestaat er eveneens een speciale reiniger zoals een aluminium poets die zowel de oxidatievlekken op het aluminium verwijdert als het beschermt. De aluminium reiniger bevat tevens een metaalbeschermer die het materiaal beschermt tegen externe factoren zoals de zon, vuil of zure regen. Om potten en pannen schoon te maken die vervaardigd zijn uit inox gebruik je best een inoxpoets die geurloos is. Je wilt immers niet dat er tijdens het koken bepaalde geuren zouden vrijkomen in de pot. Hoe fijn is het om te koken met potten die blinken alsof ze nieuw zijn?

 

Helpdesk