Toggle Nav
Winkelwagen

Onderhoud omgeving en filter

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina

Hou de omgeving van je zwembad hygiënisch

Een zwembadfilter is onmisbaar om je zwembad proper te houden. Maar denk je er ook aan om de filter zelf eens proper te maken? Zeker na lange tijd zal de werking van je filter verminderen, als je deze nooit een goede schoonmaakbeurt geeft. Ook de omgeving van zoals de wanden, randen, tegels en putdeksels van het zwembad schoonmaken is een goed idee. Bij MarketOnWeb vind je alles wat je nodig hebt om de omgeving van je zwembad schoon te maken. 

Zwembad filter schoonmaken

Een zwembadfilter krijgt het soms zwaar te verduren. Niet verwonderlijk als je ziet wat er allemaal uit het zwembad gefilterd moet worden: haren, bladeren, insecten, vet,… Het kan er allemaal voor zorgen dat de filter na een tijdje gaat verstoppen.

  • Zandfilter: Heb je een zandfilterpomp? Dan maak je deze best schoon met de BSI Sand Filter Cleaner. Een alternatief voor zand in je filter is het gebruik van het natuurlijke product Zeoliet. Het product zorgt voor een betere filtratie zodat je 50% minder chloor verbruikt en helderder water krijgt. 
  • Patroonfilter: Bij een patroonfilter kan je de filterpatronen eenvoudig schoonmaken. Doe de patroonfilter in een emmer water met de juiste dosis BSI Filter Cleaner. Reinig je filter minstens 2 à 3 keer per jaar om een verminderde werking te voorkomen. Indien je patroon erg versleten is, kan je een nieuwe patroonfilter kopen.  

Zwembad schoonmaken

Wanneer je zwembad leeg is, is het de ideale moment om het een grondige schoonmaakbeurt te geven. De omgeving van een zwembad bestaat uit verschillende delen en verschillende materialen, die dan ook elks om een aangepast product vragen. Hieronder vind je een overzicht:

  • Zwembad bodem en wanden: De BSI Power Cleaner is speciaal ontwikkeld om hardnekkig vuil en aanslag op vinyl en andere kunststoffen met succes te verwijderen. Laat product even inwerken en wijf het daar proper met een spons. Ook bij opbouwzwembaden en oplaadbare zwembaden kan je de Power Cleaner gebruiken op de delen die zich boven het water bevinden. Vermijd steeds dat het product in het water terecht komt.
  • Zwembad liner: Waar de waterlijn tegen de rand van je zwembad komt, vormt zich vaak een donkere lijn. Dat komt omdat vuil zoals kalk en zonnecrème zicht vastzet op de rand. Dit probleem is eenvoudig op te lossen met de BSI Waterliner Cleaner. Door de gelstructuur hecht het product zich goed op verticale oppervlakken. Laat de waterlijn ietsje zakken zodat je makkelijk aan het de vuile lijn kan, breng Waterline Cleaner aan en maak de liner of boordsteen schoon met een borsteltje of microvezeldoek.
  • Zwembad omgevingMet de Pool Border Cleaner laat je zwembadranden, tegels en putdeksels weer blinken als nieuw. Dit geconcentreerde product werkt meteen in op het oppervlak zonder het te beschadigen. De Pool Border Cleaner reinigt, lost vuil op en verwijdert kalkaanslag. Om het product wat extra kracht bij te zetten kan je het inwrijven met een handschuurborstel. Door de omgeving van je zwembad schoon te maken, zal uiteindelijk ook je zwembad zelf langer proper blijven. Een win-winsituatie dus!
 

Helpdesk