Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
Tuindieren

Tuindieren

Producten 1-24 van 56

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 56

Pagina
per pagina

Verwen de vogels, egels en andere diertjes in je tuin!

Hou je van een tuin die opleeft door het vrolijke gefladder van vogels? Door een vogelvriendelijke omgeving te creëren, zal je verschillende soorten kunnen spotten! Een tuin komt immers pas echt tot leven wanneer vogels zich veilig en op hun gemak voelen. Zorg daarom voor een omgeving en een geschikte nestplaats om te broeden.

Vogelhuisjes

Vogelhuisjes zijn er in vele verschillende vormen en maten. Logisch, want er zijn natuurlijk wel honderden verschillende vogelsoorten die in onze tuintjes neerstrijken. De pimpelmees, koolmees of winterkoning daarentegen nemen al snel hun intrek in een onbezet vogelhuisje. Voor elke vogelsoort bestaan er aangepaste nestkastjes aangezien ze hun eigen voorkeur van formaat en vliegopening hebben. Een uil zal immers moeilijk passen in een nestkastje voor een pimpelmees. Niet alle vogels zijn evenwel geneigd om in hun nest te maken in een nestkastje. Daarom zal je niet snel een merel, heggenmus of vink aantreffen in een nestkast.

Voederhuisjes

In een voederhuisje kan je het voer op een verhoogde plaats leggen en blijft het grotendeels droog bij nat weer. Een groot voordeel van een hangend voederhuisje is dat je het hoog genoeg kan hangen om katten op een afstand te houden. Ook een voederhuisje op paal houdt katten op een afstand. Hou je ervan om vogeltjes van dichtbij te observeren? Met een raamvoederhuisje kan je nauwlettend elke beweging van de vogel bestuderen: fascinerend! Heb je niet veel bomen of geen grote tuin? Dan kan je nog steeds een voederschaal plaatsen tegen de muur van je huis.

Voedersilo’s

Silo's voor vogels zijn er in alle vormen en maten. Denk maar aan een silo in de vorm van eikel, een appel of een kleurrijke vogel: een plezier voor het oog! In een silo zakken de zaden of noten geleidelijk naar beneden, waardoor ze maximaal beschermd zijn tegen vocht en dus langer vers blijven. Bovendien lezen we het steeds vaker in het nieuws: meesjes kunnen mogelijks verstrikt raken in het plastic netje rondom mezenbollen. Een vetbolsilo of vetbollenautomaat kan hiervoor een goede oplossing zijn! Je haalt de vetbollen uit hun netje en plaatst ze in de voorziene silo. Zo kunnen de meesjes nog steeds bij hun voer en is er geen verstrikkingsgevaar meer.

Vogelbadjes en drinkschalen

Schoon water is erg belangrijk voor vogels. Ze hebben het voornamelijk nodig om te drinken, maar ook om in te baden. Zeker vogels die vaak zaden eten, moeten veel water drinken omdat het vocht in hun voedsel ontbreekt. Ook baden in water is belangrijk bij het onderhoud van de veren, aangezien hierdoor het vuil los komt te zitten en de veren gemakkelijk schoon te maken zijn. Het voorzien van een vogelbad zal zowel in de zomer als in de winter veel vogels lokken.

Insectenhotels

Vele insecten in onze tuin zijn erg nuttig! Denk maar aan lieveheersbeestjes die bladluizen verorberen of bijen die zorgen voor de essentiële bestuiving van gewassen, bloemen en planten. Een insectenhotel biedt deze nuttige insectjes zowel onderdak tijdens de winter als een nestplaats om zich voort te planten. Daarnaast is het natuurlijk gewoon erg leuk om te kijken hoe ze zich in de kastjes nestelen. Heb je kinderen? Een insectenhotel is leuke manier om bij te leren over de natuur!

Vogelvoer

Wil je de tuinvogels door de winter helpen? Dat kan! Er zijn vele voedingsproducten die je aan vogels kan aanbieden om hen wat aan te sterken. Door de toenemende verstedelijking wordt het voor vogels immers steeds moeilijker om voldoende voedzame voeding te vinden. Je kan verschillende soorten vogelvoer kopen, maar let er steeds op dat het voer gezonde proteïnen en vitaminen bevat. Bij MarketOnWeb vind je alvast een buffet aan voedzame vogelversnaperingen zoals strooivoer, zaden, mezenbollen, pinda’s of vogelpindakaas.

Kunnen we jou helpen?

Helpdesk