Toggle Nav
Winkelwagen

Ratten & muizen bestrijden

Ratten & muizen bestrijden

Producten 1-24 van 83

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 83

per pagina

Muizen en ratten bestrijden: hoe doe je dat?

Vooral tijdens de koudere maanden gaan muizen binnenshuis een warm nestje maken, maar in principe kan je heel het jaar door muizen in huis tegenkomen. Ze verschuilen zich op donkere plaatsen zoals onder de vloer, achter valse wanden of de zolder en zijn meestal ’s nachts actief, waardoor je ze niet snel opmerkt. Als je regelmatig krabbelende geluiden hoort, kleine uitwerpselen aantreft of aangevreten dozen opmerkt in de keukenkasten, is de kans groot dat je te maken hebt met muizen (of ratten!). Daarnaast knagen ze op zowat alles dat ze op hun pad tegenkomen, zodat ze hun tanden kunnen scherpen zoals kabels, zetels en gordijnen. Niets waar je op zit te wachten, maar het gevaarlijkste is dat ze ziektes - zoals salmonella en E.Coli - en bacteriën met zich meebrengen. Als je weet dat ze zich razendsnel voortplanten en op een jaar tijd wel tot 1000 nakomelingen kunnen krijgen, weet je dat je niet snel genoeg kan zijn om de muizen te bestrijden!

Muizenval

Bij een muizenval gebruik je doorgaans een stukje lokaas om de muis te lokken zoals een blokje kaas of chocolade. De val heeft als doel de muis te doden. Het voordeel van een muizenval ten opzichte van muizengif is dat je het dode diertje meteen kan verwijderen (met wat geluk zonder het aan te moeten raken). Bij gif kan de muis of rat overal bezwijken, zoals bijvoorbeeld onder een zetel of kast. Bij een muizenval moet je het diertje dus niet meer gaan zoeken en vermijd je dat je moet opschrikken als het plots dood in het midden van de kamer ligt.

De houten muizenval is een klassieker en de meest bekende manier om muizen of ratten te vangen. Op het houten plankje wordt een beugel met een veer gespannen. Onder de beugel wordt een stukje lokaas bevestigd. Wanneer de muis aan het lokaas komt, zal de veer door de beweging lossen en wordt de muis ertussen geklemd. Wees altijd voorzichtig bij het opspannen van de val. 

Een elektrische muizenval doodt de muis of rat onmiddellijk door een elektrische schok. Het diertje hoeft hierdoor niet nodeloos te lijden. 

Muizengif en rattengif

Er bestaan verschillende soorten muizengif die tevens ook voor ratten werkt. Hoe vreemd het ook mag klinken, goed muizengif werkt eigenlijk niet meteen. Dat heeft een goede reden. Doordat de muizen er niet plots van sterven, blijven ook andere muizen van het gif eten, terwijl ze dit anders zouden vermijden. De muis eet het gif op en sterft dus pas na een tijdje. Wees je ervan bewust dat je de muis dood in het midden van de kamer kan aantreffen, want dit kan soms even schrikken zijn. Als je dit soort gif buiten wil toepassen, gebruik je best een muizenlokaasdoos. Anders kan het lokaas nat worden en minder aantrekkelijk. Een voerdoos is ook een goede manier om ervoor te zorgen dat kleine kinderen of huisdieren niet bij het gif kunnen.  

Muizen vangen

Wil je muizen liever levend vangen? Dan is een multi-muizenval is de ideale oplossing! Dit type val geeft je de kans om de muis ergens vrij te laten waar je zelf wil. Je hoeft enkel een beetje lokaas te plaatsen in de val en de muizenval op een donkere locatie te zetten. In de muizenval is plaats om 10 muizen tegelijk te vangen en achteraan de muizenval is een klepje waarmee je de muizen kan vrijlaten. Het spreekt vanzelf dat je deze val op regelmatige basis controleert. Zit er een muis in de val? Laat ze dan zo snel mogelijk vrij, want een te lange opsluiting kan eveneens fataal zijn voor de muis.

Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met een ultrasone muizenverjager is een diervriendelijke oplossing om een muizenplaag aan te pakken. De schommelende geluidsgolf heeft een hogere frequentie dan waarneembaar is voor het menselijke gehoor en het zorgt ervoor dat de muizen zich onveilig en onaangenaam voelen. Je steekt het toestel gewoon in het stopcontact en de geluidsgolven doen de rest. De geluiden verjagen ongedierte zoals muizen en ratten, maar ook kruipende insecten. De ongedierteverjager werkt voor een bepaalde oppervlakte afhankelijk van het type toestel dat je gebruikt. 

 

Helpdesk