Ratten & muizen bestrijden

Producten 1-24 van 58

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. edialux-rattenval-pro-ratten-bestrijden-rattenplaag-herbruikbaar-duurzame-val-stevig-slagvast
  Rattenval Pro Edialux
  € 10,45
  Waardering:
  100%
  (1)
 2. edialux-muizenvallen-pro-muizen-bestrijden-muizenplaag-stevig-slagvast
  Muizenvallen Pro Edialux (2 stuks)
  € 10,45
 3. storm-ultra-secure-muizengif-2x300-g-promo
  Storm Ultra Secure, muizengif, 2 x 300 g PROMO
  Speciale Prijs € 21,95 Normale Prijs € 29,90
  Waardering:
  100%
  (4)
 4. muizenvallen-bsi-2-hoe-span-je-een-muizenval-op
  BSI 2 Muizenvallen
  € 5,50
 5. woelmuisval-2-stuks-vallen-bsi-woelmuizen-woelratten-vangen-zwart
  Woelmuisval BSI (2 stuks)
  € 19,95
 6. compo-toxa-ratten-en-muizengranen-150-g-graanlokaas-bestrijding-barriere-radikal
  Compo Toxa Graanlokaas ratten en muizen, 150 g
  € 6,85
  Waardering:
  100%
  (1)
 7. compo-barriere-radikal-toxa-muizengranen-50-g-voederdoos
  Compo Barrière Radikal Toxa graanlokaas (50 g) + voederdoos
  € 6,51
  Waardering:
  100%
  (1)
 8. Bio kill 450 ml
  Multi-muizenval
  Waardering:
  100%
  (1)
 9. Bio kill 450 ml
  BSI pastalokaas Generation Pat, 150 g (15 x 10 g)
  € 8,95
  Waardering:
  94%
  (7)
 10. Bio kill 450 ml
  Muizengif Fatal pasta 150 gram
  € 7,65
  Waardering:
  88%
  (5)
 11. Spin roto mop
  Pest Stop Trip Trap Muizenval (diervriendelijk)
  € 4,95
  Waardering:
  70%
  (2)
 12. Spin roto mop
  Edialux Houten Muizenval 2 stuks
  € 1,95
 13. Spin roto mop
  Edialux Houten Muizenval
  € 0,99
 14. rattengif-pasta-lokaas-muizengif-rodi-bro-pasta
  Rattengif Rodi Bro Pasta 150 g (15 x 10 g)
  € 5,95
  Waardering:
  98%
  (9)

Producten 1-24 van 58

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Muizen en ratten bestrijden: hoe doe je dat?

Vooral tijdens de koudere maanden gaan muizen binnenshuis een warm nestje maken, maar in principe kan je heel het jaar door muizen in huis tegenkomen. Ze verschuilen zich op donkere plaatsen zoals onder de vloer, achter valse wanden of de zolder en zijn meestal ’s nachts actief, waardoor je ze niet snel opmerkt. Als je regelmatig krabbelende geluiden hoort, kleine uitwerpselen aantreft of aangevreten dozen opmerkt in de keukenkasten, is de kans groot dat je te maken hebt met muizen of ratten. Daarnaast knagen ze op zowat alles dat ze op hun pad tegenkomen zodat ze hun tanden kunnen scherpen zoals kabels, zetels en gordijnen. Niets waar je op zit te wachten, maar het gevaarlijkste is dat ze ziektes - zoals salmonella en E.Coli - en bacteriën met zich meebrengen. Als je weet dat ze zich razendsnel voortplanten en op een jaar tijd wel tot 1000 nakomelingen kunnen krijgen, weet je dat je niet snel genoeg kan zijn om de muizen te bestrijden! 

Muizenval

Bij een muizenval wordt er meestal gebruik gemaakt van aas om de muis te lokken, zoals een blokje kaas of chocolade en heeft als doel de muis te doden. Het voordeel van een muizenval ten opzichte van muizengif is dat je het dode diertje meteen kan verwijderen (met wat geluk zonder het aan te moeten raken). Bij gif kan de muis of rat overal bezwijken, zoals bijvoorbeeld onder een zetel of kast. Bij een muizenval moet je het diertje dus niet meer gaan zoeken en vermijd je dat je moet opschrikken als het plots dood in het midden van de kamer ligt.

De houten muizenval is een klassieker en de meest bekende manier om muizen of ratten te vangen. Op het houten plankje wordt een beugel met een veer gespannen. Onder de beugel wordt een stukje lokaas bevestigd. Wanneer de muis aan het lokaas komt, zal de veer door de beweging lossen en wordt de muis ertussen geklemd. Wees altijd voorzichtig bij het opspannen van de val. 

Een elektrische muizenval doodt de muis of rat onmiddellijk door een elektrische schok. Het diertje hoeft hierdoor niet nodeloos te lijden. Heb je ooit al van muizenlijm gehoord? Doe een beetje lijm op een plankje en plaats het in de buurt van waar je de muis hebt gezien of waar je uitwerpselen hebt zien liggen. Leg er wat lokaas naast en de muis loop als een rat in de val… 

Muizengif en rattengif

Er bestaan verschillende soorten muizengif die tevens ook voor ratten werkt. Hoe vreemd het ook mag klinken, goed muizengif werkt eigenlijk niet meteen. Dat heeft een goede reden. Doordat de muizen er niet plots van sterven, blijven ook andere muizen van het vergif eten, terwijl ze dit anders zouden vermijden. De muis eet het gif op sterft dus pas na een tijdje. Wees je ervan bewust dat je de muis dood in het midden van de kamer kan aantreffen, want dit kan soms even schrikken zijn. Als je dit soort gif buiten wil toepassen, gebruik je best een muizenvoerdoos. Anders zou het lokaas nat kunnen worden en minder aantrekkelijk. Een voerdoos is ook een goede manier om ervoor te zorgen dat kleine kinderen of huisdieren niet bij het gif kunnen.  

Muizen vangen

Wil je muizen liever levend vangen? Zet dan een muizenvangkooi - of in het geval van ratten een rattenvangkooi - waar je de muizen hebt gezien. Dit is een diervriendelijke muizenval, maar helaas komt het toch soms voor dat de muis alsnog door de stress bezwijkt. Toch zijn de vangkooi en de korfkooi nog steeds de beste manieren om muizen te bestrijden, als je het belangrijk vindt dat de muis niet doodgaat. Als de muis in de vangkooi wordt gelokt zal het poortje zich sluiten, waardoor de muis opgesloten zit. Een muizenkorfkooi is zo gemaakt dat er geen poortjes dicht hoeven te vallen. Eens de muis de val via de trechter betreedt, zal deze door het slimme ontwerp er sowieso niet meer uit geraken. Via een klepje kan je achteraf de muis uit de val bevrijden. 

Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met een ultrasone muizenverjager is een diervriendelijke oplossing om een muizenplaag aan te pakken. De schommelende geluidsgolf heeft een hogere frequentie dan waarneembaar is voor het menselijke gehoor en het zorgt ervoor dat de muizen zich onveilig en onaangenaam voelen. Je steekt het toestel gewoon in het stopcontact en de geluidsgolven doen de rest. De geluiden verjagen ongedierte zoals muizen en ratten, maar ook kruipende insecten. De ongedierteverjager werkt voor een bepaalde oppervlakte afhankelijk van het type toestel dat je gebruikt.