Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
  • Tochtrollen
  • Tochtstrips
  • Isolatiematerialen

Tochtstrips

Producten 1-23 van 72

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-23 van 72

Pagina
per pagina

Tochtstrips in alle vormen en maten!

De tochtstrips die je onderaan je deur bevestigd, hebben eigenlijk dezelfde werking als een tochtrol. Deze dunne latjes zijn vaak gemaakt van PVC en plaats je voor de onderste kier van je deur om de tocht daar tegen te houden. Daarnaast heb je rubberen tochtstrips in verschillende profielen om kieren te dichten die zich in het deur- of raamkozijn bevinden. 

Deurstrips

Een deurstrip of tochtstrip bestaat uit het zelfklevende latje dat je onderaan de deur bevestigt met daaronder de strip die de tocht tegenhoudt. De onderste strip is beschikbaar in vilt, rubber of met borsteltjes. Voor een oneven ondergrond is een tochtstrip met borsteltjes ideaal. Het handige aan een zelfklevende tochtstrip is dat je doorgaans het model zelf nog in de lengte kan bijknippen. Daarom zijn tochtstrippen meestal verkrijgbaar in een groter formaat, want je kan ze toch aanpassen.

Tochtstrips in verschillende profielen

Wil je de kieren en spleten in je deur- of raamkozijn afdichten? Daarvoor zijn er verschillende soorten rubberen tochtstrips verkrijgbaar. De verschillende vormen van deze rubberen tochtstrips worden doorgaans aangeduid met een letter. Deze letter geeft letterlijk de vorm aan van de strip. Zoals je hieronder kan lezen heeft elke vorm zijn specifieke eigenschappen.  

Het E-profiel is voornamelijk handig voor kleine groeven.

Een zelfklevende tochtstrip in E-profiel (soms ook kroonband genoemd) is ideaal om kleine, regelmatige groeven op te vullen. Kleine groeven komen voornamelijk voor bij houten raamkozijnen (met of zonder glaslatten), fabrieksbeglazing en antiek glaswerk in ramen en deuren. De 3 regelmatige contactpunten van de "E"-vorm zorgen voor een luchtdichte en waterdichte afsluiting. 

Een D-profiel heeft een verdikking die samendrukbaar is. Ideaal voor grotere kieren.

Een zelfklevende tochtband in D-profiel heeft binnenin een opening zodat het materiaal goed samengedrukt kan worden. Dankzij deze opening worden oneffenheden van de spleet tussen het kozijn en het raam gecompenseerd. Het D-profiel heeft dus een sterk herstelvermogen en veert snel terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Het geeft een goede en langdurige afdichting bij kleine tot middelgrote kieren. 

Het P-profiel dient om een holte op te vullen met daarlangs een dunne kier.

Zelfklevende tochtstrips bestaan in verschillende vormen die worden aangeduid met een letter. Deze letter geeft letterlijk de vorm aan van de strip. Deze zelfklevende tochtstrip in P-profiel is geschikt om een holte op te vullen met daarlangs een dunne kier. De ronde luchtkamer van de “P” is makkelijk samen te drukken waardoor het zich gemakkelijker aanpast bij oneffenheden. Ideaal voor relatief grote spleten en openingen te dichte. 

Een O-profiel biedt de laagste weerstand bij het sluiten. 

Een tochtstrip in O-profiel (soms ook omega-profiel genoemd) heeft een ronde luchtkamer die makkelijk samen te drukken is, waardoor het een lagere weerstand geeft bij het sluiten in vergelijking met andere profielen. Door deze eigenschap gebruikt men dit profiel vaak bij ramen met onregelmatige kieren. Het materiaal van thermoplastische PP-kunststof is van premium kwaliteit waardoor een lange houdbaarheid gegarandeerd is. Bovendien is dit materiaal UV- en weerbestendig.

Een I-profiel bestaat in smal tot extra breed formaat, voor alle soorten toepassingen.

Een dunne tochtstrip in I-profiel heeft verschillende toepassingen en gebruikt men meestal bij het opvullen van middelgrote kieren. Daarnaast heb je tochtstrips in I-profiel die extra breed zijn waardoor je ze kan gebruiken voor het opvullen van grote ruimtes. Deze bredere tochtstrips zijn meestal niet zelfklevende, maar kan je bevestigen naar eigen voorkeur (lijm, spijkers of nietjes).

 

Kunnen we jou helpen?

Helpdesk