Toggle Nav
Winkelwagen

Telescoopsteel voor zonnepanelen

Producten 1-24 van 26

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina

Zonnepanelen schoonmaken doe je zelf met een telescoopsteel!

Zonnepanelen schoonmaken is iets wat je eenvoudig zelf kan doen, mits je de juiste middelen bij de hand hebt. Regelmatig je zonnepanelen schoonmaken is absoluut aangewezen om een optimaal rendement te blijven garanderen! Met een telescoopsteel kan je zelf zonnepanelen reinigen op een veilige manier. De belangrijkste oorzaken van verontreiniging zijn stof, stuifmeel, uitstoot van industrie en verkeer, zoutaanslag, mos- en groenaanslag en vogelpoep. Door deze factoren ontvangen de zonnecellen minder licht, waardoor je dus minder rendement zal halen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een telescoopsteel voor zonnepanelen?

  • Heb je de telescoopsteel nodig voor persoonlijk of professioneel gebruik?

Het basismodel - en tegelijk het meest gebruikte model - is gemaakt uit aluminium. Een aluminium telescoopsteel heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, zeker als je de steel maar eens om de zoveel tijd gaat gebruiken om zonnepanelen schoon te maken. De gouden regel bij een aluminium telescoopsteel is: hoe groter je de telescoopsteel neemt, hoe minder hij zal doorbuigen. Wij adviseren daarom steeds om te kiezen voor één of zelfs twee maatjes groter.

Voor professionele schoonmaakbedrijven is een osmose set het neusje van de zalm voor het schoonmaken van zonnepanelen. Osmosewater is vrij van mineralen en verdampt na gebruik zonder strepen na te laten! Inzepen, droogtrekken en opblinken worden dus herleid naar één stap. Voor een professionele ramenwasser is een telescoopsteel in carbon of glasvezel een aangewezen keuze.

  • Kies het juiste opzetstuk voor het schoonmaken van zonnepanelen

Met zonnepanelen moet je natuurlijk extra voorzichtig zijn. Wees zeker dat je een goede borstel hebt die géén krassen maakt op de panelen. Er zijn verschillende soorten borstels die je op een telescoopsteel kan bevestigen om de zonnepanelen schoon te maken. Welk opzetstuk je ook gebruikt, let goed op dat het waterdoorlatend is voor een optimale reiniging van je zonnepanelen.

Gebruik bij voorkeur een wasborstel met 5 vlakken, want deze maakt gemakkelijk onder elke hoek schoon en maakt geen krassen. Bovendien beschikt een 5-vlakkenborstel over haren aan de zijkant, zodat je niets beschadigt wanneer je ergens tegenaan zou stoten. Een alternatief voor een telescoopborstel is een inwasser met microvezelhoes. Wil je op safe spelen? Met een zonnepaneelborstel zit je altijd goed en maak je met een minimale drukuitoefening de zonnepanelen perfect schoon.

  • Bereken de lengte van je nieuwe telescoopsteel

Twijfel je welke lengte je moet kiezen? Wij raden aan om steeds de afstand te berekenen tussen de grond en je zonnepanelen. Bedraagt de afstand bv. 6 meter? Kies dan voor een telescoopsteel van 7 of 8 meter. Dit vergroot aanzienlijk de stabiliteit van je telescopische steel, aangezien je de secties van de telescoopsteel telkens een stukje ingeschoven kan laten.

Onze tips voor het schoonmaken van zonnepanelen

  • Tip 1: Vermijd schurende producten

Uiteraard is het ontzettend belangrijk dat je geen krassen maakt op de glasplaten en permanente schade aanricht. Zonnepanelen schoonmaken doe je daarom nooit met schurende producten. Vermijd dus het gebruik van Cif (of gelijkaardige producten), borstels met harde haren, schuursponsjes en elk contact met metalen attributen. Wij raden de Nano Zonnepaneelreiniger aan voor een veilige reiniging.

  • Tip 2: Borstel eerst alle hotspots weg

Voordat je water gaat gebruiken raden wij aan om de grove vervuiling - de zogenaamde hotspots zoals vogelpoep en mos - weg te borstelen met een droge, zachte borstel. Dit vergemakkelijkt het reinigen met water aanzienlijk.

  • Tip 3: Spoel goed na

Wanneer je gedaan hebt met schoonmaken moet je alle zonnepanelen goed naspoelen zodat er zeker geen zeep- of vuilresten achterblijven. Ons advies: laat je zonnepanelen eventjes opdrogen en ga er dan over met een droge inwasser met microvezelhoes.

 

Helpdesk