Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie

Groene aanslagreiniger

Producten 1-24 van 28

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 28

Pagina
per pagina

Groene aanslag verwijderen? Simpel!

Groene aanslagreiniger is een effectieve bestrijding tegen het groene, vieze laagje op je terras, tuinmeubels of oprit. Dit laagje bestaat uit mossen, algen en schimmels die goed gedijen op vochtige, donkere plaatsen en zich daarom ook vooral in de herfst en de winter ontwikkelen. Veel mensen ervaren groene aanslag als moeilijk te verwijderen, maar met de juiste producten is dit net erg simpel!

Hoe groene aanslag verwijderen?

Het is belangrijk dat je groene aanslagreiniger een formule heeft die krachtig genoeg is om de strijd aan te gaan met groene aanslag. Gebruik bij voorkeur een product dat biologisch afbreekbaar is, zodat het niet schadelijk is voor het milieu. Er zijn een aantal regels die je best volgt voor gebruik:

  • Droog weer: Voordat je het product gaat gebruiken, is het aan te raden dat het enkele dagen droog is geweest zodat het product goed op de ondergrond kan inwerken.
  • Verdunnen: De meeste groene aanslagreinigers hebben een geconcentreerde formule die verdund moet worden alvorens gebruik.
  • Vernevelen: Om zuinig met de reiniger om te gaan, kan je deze best vernevelen of in een gieter doen met sproeier. 
  • Inwerken: Groene aanslagreiniger heeft even nodig om in te kunnen werken. Hou er daarom rekening mee dat het ongeveer 48 uur droog moet zijn nadat je de ondergrond hebt behandeld.
  • Wegspoelen: Wanneer je de gewenste ondergrond hebt behandeld, zou de groenaanslag na enkele dagen opvallend minder moeten zijn. Hierna kan je de oppervlakte afspoelen met water en is al de aanslag verdwenen. 

Groene aanslag op tegels verwijderen

Een groene aanslagreiniger voor terrassen, opritten en andere buitentegels is extra goed om groene aanslag op tegels te verwijderen. Na de winter wil je genieten van je terras, maar alles zit onder een vieze groene laag. Gelukkig is een groene aanslagreiniger zoals de MOSA groene aanslagreiniger of BSI Green Kill de mossen en algen te slim af! Een allesreiniger voor het terras zoals Berdy Terras New kan je gebruiken als aanvullend product na de groene aanslagreiniger en heeft een ondersteunende werking. Deze krachtige terrasreiniger verwijdert al het hardnekkig vuil (uitgezonderd cementsluier) en is van toepassing op alle ondergronden (natuursteen, keramische tegels, beton, klinkers, hout, teak, …).

Groene aanslag op hout verwijderen

Wil je groene aanslag van je houten terras of tuinmeubels krijgen? Dan gebruik je best een groene aanslagreiniger voor hout. Met dit product bestrijd je mos en algen op alle verschillende soorten hout, zonder het te beschadigen. Door een groene aanslagreiniger te gebruiken, verdwijnt de groene laag op je tuinmeubels of houten terras als sneeuw voor de zon. Je hoeft niet meer bezorgd te zijn dat fel schrobben het materiaal zal aantasten, want met een beetje water spoel je het product gewoon na een paar dagen weg. Je houten tuinmeubels en terras zullen er weer als nieuw uitzien, klaar voor zonnige dagen!

Let op! Groene aanslag bestrijden met azijn, chloor of javel is géén goed idee! Dit zijn producten die niet thuishoren in de natuur. Als je dit wel doet, kan het misschien wel effectief zijn, maar je kan omliggende planten en organismen fel beschadigen en bovendien kan het giftig zijn voor dieren. 

Kunnen we jou helpen?