Een hulzen vliegengordijn inkorten?

Heb je een hulzen vliegengordijn gekocht, maar valt het te lang voor jouw deuropening? Bekijk dan of het mogelijk is om het vliegengordijn in te korten door er een aantal hulzen af te halen. Een te lang vliegengordijn oogt immers niet zo mooi en bovendien heb je het gevaar dat je erover struikelt. De ideale afstand tussen de vloer en het vliegengordijn is ongeveer 1 cm

Hoe kan je een hulzen vliegengordijn inkorten?

De hulzen van een hulzen vliegengordijn hangen in de meeste gevallen aan elkaar met haakjes. Het enige wat je nodig hebt is een kleine ijzertang om het haakje voorzichtig los te trekken. Om het vliegengordijn in te korten is het voldoende om één of meerdere rijen hulzen los te maken van deze haakjes. Dit kan alleen op voorwaarde dat de hulzen op gelijke hoogte naast elkaar hangen. Hulzen gordijnen die inspringend naast elkaar hangen - en dus niet op gelijke hoogte - kan je eveneens inkorten, maar het vergt wel wat meer denkwerk en moeite om het gordijn op een mooie manier in te korten. 

Welk hulzen vliegengordijn kopen?

Denk dus om te beginnen goed na over welk hulzen vliegengordijn je aankoopt als het nog ingekort moet worden. Wil je het moeiteloos inkorten? Kies dan voor een hulzen gordijn waar de hulzen naast elkaar op gelijke hoogte hangen. Vind je een ongelijk gerangschikte hulzen toch mooier en vind je het niet erg om even de tijd te nemen om het in te korten? Kies dan voor het model van jouw voorkeur. 

Wanneer kan je best een hulzen vliegengordijn inkorten?

Een hulzen vliegengordijn hangt altijd meteen recht. Dit materiaal heeft geen tijd nodig om volledig recht te hangen, dus je kan het vliegengordijn meteen na aankoop inkorten.