• Gratis verzending vanaf € 50
  • Binnen 72 u geleverd
  • Steeds op voorraad

Mos in je gazon bestrijden?

Mos in je gazon bestrijden? Mos in de tuin is een doorn in het oog voor iedereen die van een verzorgde tuin houdt! Daarnaast kan het al snel je grasmat beschadigen als je er niet snel genoeg bij bent... Hoe kan je het mos effectief verwijderen? Volg onze tips en geniet snel van een mosvrij gazon!

 

Hoe kan je mos in het gazon voorkomen?

Mos heeft na de winter altijd een voorsprong op gras. Mos gedijt al erg goed bij temperaturen vanaf 6°C, terwijl gras dan nog niet denkt aan groeien! Mos ontwikkelt zich bovendien goed in de schaduw en tijdens donkere dagen, hoewel gras net veel zon nodig heeft. Je gazon onderhouden is daarom cruciaal als je de strijd tegen mos in het gazon wilt opnemen. Laat je gras groeien door voldoende te bemesten en minstens één keer per jaar te verticuteren. Zorg er daarnaast voor dat de zuurtegraad van de grond hoog genoeg is en geef je bodem zuurstof door er met een riek of ander voorwerp doorheen te boren.

 

Mos in gazon bestrijden: hoe ga je te werk?

Het mos verwijderen doe je best door het te behandelen met een speciale ontmosser voor het gazon. Maai alvast het gras enkele dagen voordat je van plan bent een ontmosser te gebruiken. BSI Empress Garden of Edialux Moscide zijn echte aanraders om effectief komaf te maken met dat vervelende mos. Los het product eerst op in een emmer met de juiste verhouding water en verdeel het daarna gelijkmatig over het gazon met een drukspuit of een gieter met sproeiboom. Na enkele uren zal het mos verkleuren en geleidelijk aan afsterven. Het dode mos kan je laten verteren of je kan er ook voor kiezen om het uit te kammen.

 

Wanneer kan je mos het beste bestrijden?

De beste periode om mos te gaan bestrijden in je gazon is in maart en april of in september en oktober. Ook de periode hiertussen kan je je gazon behandelen, maar focus je voornamelijk op deze twee periodes want deze zijn het belangrijkst. Geven ze temperaturen boven de 15°C en zonnig weer? Dat is het perfecte moment om de ontmosser te gebruien, want de zon zorgt ervoor dat het product optimaal kan inwerken. Let er zeker ook op dat het droog blijft tot 6 uur na de behandeling, anders kan het product weer wegspoelen zonder dat het voldoende heeft kunnen inwerken.


Hieronder vind je nog een filmpje van één van onze bestsellers om mos in het gazon te bestrijden: Empress Garden van BSI

Mos in je gazon bestrijden?

Naam
Van hoog naar laag sorteren

24 per pagina

4 artikel(en)

Mos in je gazon bestrijden?

Naam
Van hoog naar laag sorteren

24 per pagina

4 artikel(en)