Vogelvoer

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vogelvoer

Wil je de tuinvogels door de winter helpen? Dat kan! Er zijn vele voedingsproducten die je aan vogels kan aanbieden om hen wat aan te sterken. Door de toenemende verstedelijking wordt het voor vogels immers steeds moeilijker om voldoende voedzame voeding te vinden. Je kan verschillende soorten vogelvoer kopen, maar let er steeds op dat het voer gezonde proteïnen en vitaminen bevat. Bij MarketOnWeb vind je alvast een buffet aan voedzame vogelversnaperingen!

Vetbollen en vetblokken

Wist je dat vetbollen voornamelijk mezen aantrekken? Zij hebben namelijk de beste balans op de bol! Vandaar dat ze ook vaak mezenbollen worden genoemd. Vetbollen hangen is inmiddels bijna een even grote traditie geworden in de winter als de kerstboom versieren. Dat mag niet verbazen, aangezien het een fascinerend zicht is hoe de vogeltjes lustig in de bollen pikken. Zowel vetbollen als vetblokken zijn bijzonder voedzaam en voorzien van alle proteïnen en vitaminen die vogels nodig hebben. Vetrijke producten zoals vetbollen zijn welkom in de tuin van december tot april. 

Vogelpindakaas

Vogelpindakaas is voor onze gevleugelde vrienden een ware lekkernij! Gewone pindakaas - voor menselijke consumptie - bevat veel zout en dat is erg ongezond voor de vogels. Hun lichaam werkt immers helemaal anders als het onze. Vogelpindakaas bevat essentiële ingrediënten die tuinvogels nodig hebben, zonder toegevoegd zout. Plaats de pindakaas in een pindakaashuisje en geniet van de tuinvogels die deze aantrekt. Wil je wat variatie brengen in het menu? Serveer dan eens vogelpindakaas een ander smaakje, zoals met vruchten of met zonnebloempitten.

Pinda's in dop of gepeld

Zowel doppinda’s als gepelde pinda’s zijn bijzonder voedzaam, hebben een hoog vet- en eiwitgehalte en zijn voor allerlei soorten tuinvogels geschikt! De energierijke pinda’s trekken voornamelijk kleine zangvogels aan zoals de koolmees, het roodborstje, de huismus en de vink. Enkel ongebrande en ongezouten pinda's zijn gezond voor buitenvogels. Doppinda's zijn eveneens geschikt om leuke pindaslingers van te maken. Ze kunnen het hele jaar door aan vogels gevoerd worden. 

Strooivoer

Strooivoer van 'Best for birds' is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een handige hersluitbare verpakking waardoor het voer lang vers blijft. Het strooivoer is erg voedzaam en bevat gezonde proteïnen en vitaminen. Het strooivoer heeft een hoog oliegehalte en biedt zo vogels een calorierijke voeding aan vol energie. Bij het 4 seizoenen vogelvoer zijn de ingrediënten zo samengesteld dat ze het hele jaar door aan vogels gevoerd kunnen worden. Je kan een voedersilo vullen met strooivoer of je kan gewoon wat strooivoer leggen in een vogelvoederhuisje.

Pitten en zaden

Er zijn nog verschillende zaden en pitten waar vogels dol op zijn. Zonnebloempitten zitten vol goede voedingsstoffen en zijn een delicatesse voor vogels! De pitten zijn verkrijgbaar in een zak om te strooien of als gedroogde zonnebloemkop aan een touwtje. Daarnaast is Nigerzaad - ook wel Nyjerzaad genoemd -  altijd een schot in de roos. Dit zaad bevat als één van de weinige vogelzaden een hoog percentage van zowel calcium, fosfor als mangaan. De meeste vogels zijn grote fan van Nigerzaad, maar vinken misschien nog wel het meest!