Toggle Nav
Winkelwagen
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
  • Strijkplanken
  • Strijkplankovertrekken

Strijkplankovertrekken

21 producten

Van hoog naar laag sorteren

21 producten

per pagina

Strijkplankhoezen en strijkaccessoires

Een kwalitatieve strijkplankovertrek is de ideale manier om van strijken een plezier te maken. Onze strijkplankhoezen zijn geschikt voor verschillende grote merken zoals Brabantia, Tomado, Leifheit, Hailo en Laurastar. Marketonweb heeft eveneens een uniek aanbod aan "banaan strijkplankovertrekken" voor de zogenaamde "banana strijkplanken".  Wie weet vind jij hier je strijkplankovertrek die het strijken net iets leuker maakt! 

Strijkplankhoes

Bij MarketOnWeb hebben we een uitgebreid aanbod van strijkplankhoezen. De sterren die je bij elke strijkplankhoes ziet staan, geven de kwaliteit weer. Vier sterren betekent een zeer goede kwaliteit. Vijf sterren is nog ietsje beter en staat garant voor de beste kwaliteit en professioneel materiaal. Als je de afmetingen van de strijkplank opmeet, moet je er telkens nog 10 cm in de breedte en 10 cm in de lengte bij tellen. Deze zogenaamde overslag heb je nodig om je strijkplankhoes goed te kunnen bevestigen. Elastiek knijpers zijn een handig hulpmiddel om je strijkplankhoes vast te maken.

Mouwplankovertrek

Heb je net een mouwplankje aangeschaft en ben je op zoek naar een nieuwe, leuke overtrek? Bij een mouwplankovertrek is het even belangrijk als bij een strijkplankovertrek dat de hoes perfect past. Meet daarom de afmetingen van je mouwplankje eerst goed na alvorens je de zoektocht naar een geschikt model aanvangt.

Strijkplankhoes banaan

Zoals de naam al doet vermoeden gebruik je dit soort strijkplankhoes voor een banaan of 'banana' strijkplank (ook wel Hailo strijkplank genoemd). Deze banaan strijkplanken hebben namelijk een andere vorm dan de standaard strijkplanken. De strijkplankhoezen voor deze bijzondere vorm zijn moeilijk te vinden, maar bij MarketOnWeb heb je een grote keuze tussen verschillende leuke modellen. 

Strijkaccessoires

Mousse onderlaag

Een mousse onderlaag voor je strijkplank - ook wel 'steam mousse' genoemd - is een dikke, beschermende onderlaag die overtollig water goed absorbeert en ervoor zorgt dat de stoom gaat circuleren.  Deze onderlaag wordt dus voornamelijk gebruikt bij strijken met stoomstrijkijzers of stoomgeneratoren, waarbij het soms een probleem kan zijn dat de stoom voor een teveel aan water zorgt. De dikke laag kaatst de warmte terug van de stoom en zorgt zo voor een aangenamere strijkbeurt.

Molton onderlaag

Een onderlaag uit molton of vilt zorgt ervoor dat alle oneffenheden van je strijkplank worden weggewerkt. Het verschil merk je meteen! De meeste strijkplankhoezen zijn al gemoltoneerd, dus zal het niet altijd nodig zijn om nog een extra onderlaag te voorzien. Hoe meer sterretjes je ziet staan op de afbeelding van de strijkplankhoes, hoe dikker de inwendige onderlaag van molton. Wie al een strijkplankovertrek heeft maar toch nog enkele oneffenheden opmerkt, kan dus kiezen om er nog een extra moltonlaag aan toe te voegen.

Persdoek

Op zoek naar een gouden tip voor de perfecte strijk? Een persdoek is hét geheim van vele huishoudexperts, aangezien het delicate stoffen beschermt, pluizen en vervilten vermijdt en vlotter strijkt. Je maakt de persdoek eerst lichtjes vochtig met een watervernevelaar, leg het op de stof die je gaat strijken en gaat hierover met je strijkijzer. Op die manier vormt de doek een barrière tussen het kledingstuk en het strijkijzer. Direct contact met het hete strijkijzer wordt zo vermeden, waardoor de stof minder kans heeft op beschadiging.

 

 

Kunnen we jou helpen?

Helpdesk