Minder chloor gebruiken? 3 doeltreffende tips!

Heb je het gevoel dat je sloten chloor moet gebruiken om je zwembadwater proper te houden? Dan is er mogelijks te veel organische vervuiling in het water. Organische verontreiniging (zoals urine, huidschilfers, resten van cosmetica, zweet, bladeren, …) is onvermijdelijk wanneer je het zwembad veel gebruikt. Het probleem is dat deze verontreinigingen het chloor afleiden van zijn belangrijkste taak: het bestrijden van bacteriën. Hierdoor moet je chloor dubbel zo hard werken. Wil je het chloorverbruik in je zwembad verminderen? De volgende 3 producten redden je uit de nood. Gebruik ze alledrie voor een chloorvermindering van wel 50%!

Tip 1: Voeg een zwembad vlokmiddel toe

Zie je fijne vuiltjes dwarrelen in het water? Micro Floc van BSI helpt je om alle fijne, niet-filterbare verontreinigingen te doen samenvlokken. De fijnste vuiltjes zijn immers het moeilijkst weg te filteren. Voeg het vloeibare vlokmiddel toe aan de ingang van de skimmer en laat dit gedurende 10 à 12 uren circuleren. De fijnste vlokken zuig je op met een bodemzuiger of verwijder je via de filter met de functie “DRAIN” of “WASTE”.

Floc Socks of floculatiekousjes doen zelfs de kleinste deeltjes aan elkaar klitten tot ze vlokken vormen. Leg een floculatiekousje in de skimmer voor een continue floculatie, waarna het uitgevlokte vuil door de filter wordt weggenomen. Daarna spoel je best de patroonfilter even uit. 

Tip 2: Breng meer zuurstof in het water

Wil je organische verontreinigingen verwijderen zonder chloor te gebruiken? Dat kan met een product zoals Oxy Pool & Spa. Dit product ‘verbrandt' met zuurstof de vervuiling weg om de vorming van slechtruikende en irriterende chlooramines te voorkomen. Het product zal chloor niet vervangen, maar het vermindert het chloorgebruik wel aanzienlijk.

Tip 3. Gebruik een verhelderingsproduct 

Wil je je water langer helder houden? Voeg dan op regelmatige basis een verhelderingsproduct toe zoals BSI Cristal Clear. Dit product verhelpt bijna onmiddellijk groen water en algenvorming. De waterkwaliteit kan fel beïnvloed worden door de frequentie van het zwembadgebruik, plotse hoge temperaturen of onweersbuien. Cristal Clear maakt de kwaliteit van je water weer stabieler met als resultaat kristalhelder zwembadwater.