Lenteschoonmaak? Ontdek onze tips én producten!

Tijd voor een grote lenteschoonmaak? Na een lange, donkere winter kan je wel eens schrikken van hoe vuil het huis is geworden als de zon door de ramen schijnt... Bah! Steek meteen de handen uit de mouwen en gebruik deze zonnige dag voor een grondige lenteschoonmaak. Wij geven je alvast enkele tips om de belangrijkste plaatsen tot in de puntjes schoon te maken! 

Stof verwijderen

Het is misschien een banale tip, maar begin altijd eerst met opruimen voor je aan de lenteschoonmaak begint. Als je steeds spullen moet verleggen tijdens het poetsen, ben je immers veel langer bezig. Werk ook van boven naar beneden, want als je eerst de vloer reinigt en daarna de kasten afstoft, komt er weer vuil op de vloer terecht en begin je weer bij nul. Dus, stof eerst alle hoekjes van het plafond af met een ragebol en daarna alle tafels, wanddecoratie, kasten en andere meubels met een plumeau. Snel je vloer stofvrij maken? Dat doe je met een vloerwisser waar je stofdoekjes op bevestigt! Ideaal voor als je daarna met nat gaat dweilen.

 

 

 

Keuken schoonmaken

Op het aanrecht stapelen bacteriën zich dagelijks op. Aangezien we ons voedsel hier bereiden, is het erg belangrijk om hier regelmatig goed schoon te maken. De lenteschoonmaak is het ideale moment om je gootsteen weer te laten glanzen met een inox reiniger en kalkaanslag rond je kraan te verwijderen met een krachtige ontkalker. Een vetoplosser zorgt ervoor dat vet en olie in een handomdraai verwijderd kunnen worden van je kookplaat. De oven krijgt het ook vaak zwaar te verduren, dus maak deze ook weer spic & span met een doeltreffende ovenreinigerDe lenteschoonmaak is trouwens het ideale moment om ook eens de binnenkant van de keukenkasten schoon te maken, want stof, kruimels en etensresten stapelen zich hier al snel op. Reinig ook je koelkast grondig tot in de hoekjes en verwijder tegelijkertijd alle bedorven etenswaren. 

 

Badkamer schoonmaken 

Het spreekt voor zich dat we onze badkamer niet alleen in de lente schoonmaken. Toch poetsen we vaak te snel en te oppervlakkig, waardoor in de hoekjes en kantjes vuilresten en bacteriën zich opstapelen. MarketOnWeb stelt een breed gamma schoonmaakproducten en toebehoren van de beste merken voor. Hardnekkig vuil en kalk verwijderen van je bad, douche en wastafels. De badkamertegels en de badkuip laten glanzen als nooit tevoren. De spiegel poetsen zonder strepen na te laten. Heb je een glazen douchescherm? Gebruik eerst een ontkalker en vervolgens een glasreiniger om het scherm weer te laten schitteren. Heb je een aantal marmeren oppervlakten in je badkamer? Met een marmer polish kan je ze weer een stralende glans geven. Microvezeldoeken zijn uiterst geschikt voor de badkamer, aangezien ze erg goed water, vuil en bacteriën opnemen en geen strepen nalaten. Je kan voor deze doeken een handige kleurcode hanteren: bijvoorbeeld blauwe doeken voor de badkamer, roze voor het interieur en groene voor het toilet.

Vloer reinigen

Tijdens de lenteschoonmaak mag je zeker de vloer niet vergeten! Een emmer met wringer is hierbij zeker geen overbodige luxe. De wringer zorgt ervoor dat je vloerwisser of zwabber wordt uitgewrongen zonder dat je je moet bukken of een grote inspanning moet leveren. Je rug zal je dankbaar zijn! Verwijder eerst het stof, voordat je je vloer gaat dweilen. Daarnaast is het logisch dat je voor het onderhoud van je parketvloer andere vloerverzorging gaat gebruiken dan bijvoorbeeld bij een tegelvloer. Wij geven je alvast enkele tips om laminaat, parket en natuursteen te reinigen:

 

 

 

  • Laminaat schoonmaken. Een laminaatvloer maak je best schoon met een laminaatreiniger, want die heeft een speciale werking voor deze ondergrond en zorgt ervoor dat je laminaat beschermd blijft. Gebruik niet te veel water om laminaat schoon te maken, een vochtige doek is voldoende.
  • Parket schoonmaken. Parket moet je uiteraard met veel respect behandelen en vraagt om aangepaste producten. Een parketreiniger reinigt snel en zonder strepen. Breng aan met een microvezeldweil met een aangepaste structuur voor een optimaal resultaat. Om je parket extra te berschermen kan je nog een laagje boenwas aanbrengen.
  • Natuursteen schoonmaken. Hardnekkig vuil verwijderen van natuursteen moet je voorzichtig aanpakken. Je wilt immers je mooie tegelvloer niet beschadigen! Voor een streeploze en glanzende vloer uit natuursteen gebruik je dan ook best een krachtreiniger die voor dit type ondergond bedoeld is.

Tip! Leg steeds een handdoek onder je emmer tijdens het schoonmaken om lelijke kringen en zeepresten te vermijden.

Ramen wassen

Ramen wassen is een typische klus voor de lenteschoonmaak. Verdun wat glasreiniger met water en breng het product met een inwasser aan op je ramen. Goede glasreinigers zijn bijvoorbeeld Bambus Kristall reiniger op basis van bamboe-extract of de Nano glasreiniger op basis van alcohol, want die geven snel een streeploos resultaat. Droog het raam met een bamboedoek of een raamwisser. Achteraf kan je heerlijk genieten van het licht dat door je propere ramen naar binnen schijnt. Wil je je ramen langs de buitenkant wassen, maar zijn ze te hoog? Met een uitschuifbare telescoopsteel was je eigenhandig al je ramen zelf zonder dat je op een gevaarlijke ladder moet klimmen! Voor wie vaak hoge ramen moet wassen is een telescopische steel met wateraansluiting de redder in nood.

 

Ziezo, je huis ziet er weer pico bello uit! Beloon jezelf met een lekker kopje koffie of thee en geniet van je brandschoon huis!